Najprostszy przepis na szybką zupę z tych samych najprostszych składników. Gotuję go, gdy nie ma siły i czasu na coś skomplikowanego. Dla smaku możesz dodać trochę suchego bulionu rybnego hondashi, jeśli w domu jest worek.
Składniki
- ziemniaki - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- paluszki krabowe - 100 g
- masło - 2 art.
- woda - 1.5 l
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz ziemniaki, pokrój je w drobną kostkę i wyślij do wrzącej wody.
Podczas gotowania ziemniaków posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż je na maśle przez 5-7 minut.
Wyślij warzywa do ziemniaków i gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut.
Następnie dodaj posiekane paluszki krabowe i przyprawy, a po kolejnych 5 minutach zdejmij zupę z ognia i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy