Główną wadą gotowania barszczu z suchą fasolą jest czas, który będziesz musiał poświęcić na gotowanie wszystkich składników. Tutaj bardzo pomaga Multicooker, który pozwala nie śledzić zegara i spokojnie robić swoje.
Składniki
- bulion mięsny - 2.5 L
- Burak - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- fasola - 70 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- kapusta - 300 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę wcześniej przez noc.
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę. Gotuj warzywa w powolnej kuchence do miękkości w reżimie "smażenie".
Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Dodaj pokrojone ziemniaki i namoczoną fasolę. Posiekaj tam kapustę.
Wlać bulion i doprawić. Gotuj Barszcz przez około 90 minut w trybie gotowania zup.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy