Tylko jeden składnik może znacznie zmienić smak zwykłego barszczu. Na przykład tym razem proponuję dodać bakłażana. W połączeniu z fasolą nadaje znajomemu domowemu przepisowi lekkie nuty gruzińskiej kuchni.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości, wyjmij i odcedź bulion.
Pokrój wszystkie warzywa losowo. Dodaj bakłażana, pozostaw na kilka minut, spłucz i pozostaw do wyschnięcia.
Wyślij ziemniaki do wrzącego bulionu i gotuj przez 15 minut.
Podsmaż cebulę i marchewkę z papryką. Po 5 minutach dodaj buraki, a po kolejnych 3-bakłażan i pomidor.
Wlej trochę bulionu i gotuj warzywa przez 5-7 minut.
Wyślij warzywa do garnka i gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Dodaj przyprawy, posiekany czosnek, chmiel-suneli i chili, gotuj przez kolejną minutę i usuń barszcz z ognia.