pierwsze dania 22.02.2022

barszcz z bakłażanem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z bakłażanem
OlegD, stock.adobe.com
0

Tylko jeden składnik może znacznie zmienić smak zwykłego barszczu. Na przykład tym razem proponuję dodać bakłażana. W połączeniu z fasolą nadaje znajomemu domowemu przepisowi lekkie nuty gruzińskiej kuchni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości, wyjmij i odcedź bulion.

Pokrój wszystkie warzywa losowo. Dodaj bakłażana, pozostaw na kilka minut, spłucz i pozostaw do wyschnięcia.

Wyślij ziemniaki do wrzącego bulionu i gotuj przez 15 minut.

Podsmaż cebulę i marchewkę z papryką. Po 5 minutach dodaj buraki, a po kolejnych 3-bakłażan i pomidor.

Wlej trochę bulionu i gotuj warzywa przez 5-7 minut.

Wyślij warzywa do garnka i gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj przyprawy, posiekany czosnek, chmiel-suneli i chili, gotuj przez kolejną minutę i usuń barszcz z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy