Zupy puree są świetne, ponieważ pozwalają łączyć najbardziej niezwykłe i nieoczekiwane składniki. Na przykład dzisiaj proponuję przygotować taką zupę grochową z brokułami. Jestem pewien, że nie próbowałeś tak oryginalnego przepisu.
Składniki
- bulion warzywny - 1.5 L
- groszek - 400 g
- brokuły - 1 Kochan
- por - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- tymianek - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej namocz groszek, a następnie ugotuj go w bulionie warzywnym do miękkości.
Dodaj różyczki kalafiora i gotuj jeszcze przez kilka minut.
Osobno podsmaż posiekane pory i dodaj również do zupy. Gotuj przez 5 minut.
Ubij wszystko blenderem wraz z przyprawami i tymiankiem i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy