dania główne 22.01.2022

pilaw z indyka i pikli

55 min
6 porcji
Pilaw z indykiem i piklami
GMMaria, stock.adobe.com
0

Dzisiaj opowiem Ci wspaniały przepis na pilaw z indykiem i piklami. Możesz gotować w garnku lub bezpośrednio na patelni, na której odbywa się pieczenie. Jeśli wybierzesz drugą opcję, Użyj głębokiego naczynia o odpowiednim rozmiarze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na małe kawałki.

Pokrój marchewki, pikle, zieloną cebulę i obraną cebulę.

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor.

Dodaj indyka, pikle, zirę, czarny pieprz i gotuj przez 10 minut.

Przenieś smażenie na patelnię, dodaj umyty ryż, wodę i sól. Przykryj i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Pozostaw gotowy pilaw pod przykryciem na 20 minut. Podawaj obficie posypane zieloną cebulą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy