dania główne 22.01.2022

makrela w folii

1 godz. 0 min.
2 porcje
Makrela w folii
Ilya Antokhin, stock.adobe.com
0

Makrela w folii ma wiele zalet. A najważniejsze z nich jest to, że zawsze jest równomiernie i dobrze upieczony. Dlatego ten przepis jest odpowiedni nawet dla początkujących, którzy po raz pierwszy gotują rybę. Co więcej, powiem ci, na co jeszcze zwrócić uwagę.

Składniki

  • makrela - 2 kawałki
  • cytryna - 1 rzecz
  • przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i wypatrosz rybę, natrzyj ją olejem i posyp przyprawami.

Wykonaj nacięcia na wierzchu i włóż do nich kawałki cytryny.

Szczelnie zawiń makrelę w folię i piecz przez 30 minut w 200 stopniach.

Rozwiń folię, zmniejsz temperaturę do 180 i zrumień rybę przez kolejne 10 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy