Jeśli kochasz ryby, na pewno wiesz, jak łatwo i przyjemnie upiec je w piekarniku. Bardzo lubię to robić w folii i od razu z warzywami i ziołami. Do tego przepisu idealny jest mintaj lub inna biała ryba o tym samym planie. Na przykład morszczuk, Tilapia lub dorsz. Nie owijam całkowicie folii, ale robię coś w rodzaju łodzi kontenerowej.
Składniki
- mintaj - 600 g
- papryka - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- seler - 1 łodyga
- pomidory koktajlowe - 150 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Zieleń - 6 gałązki
- włoskie zioła - 2 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj kawałki mintaja przyprawami i włóż do łodzi foliowej.
Tam grubo posiekaj wszystkie warzywa i posiekaj warzywa.
Skrop wszystko sokiem z cytryny i posyp suchymi ziołami.
Piecz mintaja w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy