dania główne 22.01.2022

makrela z pomidorami w piekarniku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Makrela z pomidorami w piekarniku
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Bardzo prostym, bardzo smacznym i bardzo szybkim sposobem na upieczenie makreli jest ugotowanie jej z pomidorami i cebulą. Dzięki warzywom ryba pozostaje soczysta i delikatna i wcale nie wysycha, jeśli nie prześwietlisz jej w piekarniku. Możesz więc wypróbować ten przepis, nawet jeśli masz trudności z gotowaniem ryb.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść rybę, natrzyj ją przyprawami i wykonaj nacięcia na tuszy.

Pokrój pomidory i cebulę na pół pierścienia i włóż do kawałków ryby.

Skrop wszystko oliwą z oliwek, ułóż gałązkę tymianku na wierzchu i piecz pod folią przez 40 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy