dania główne 22.01.2022

gulasz warzywny w doniczkach

1 godz. 0 min.
4 porcje
Gulasz warzywny w garnkach
minadezhda, stock.adobe.com
0

Gulasz warzywny można nie tylko dusić na kuchence, ale także gotować w garnkach w piekarniku. Okazuje się, że jest jeszcze lepiej, ponieważ w ceramice wszystko jest szybko i jednocześnie pieczone-nawet nie trzeba ciągle mieszać składników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj wszystkie warzywa i ułóż je w doniczkach.

Dodaj tam czosnek, zioła i przyprawy.

Wlej trochę wody, ale pamiętaj, że warzywa nadal dadzą sok.

Wyślij garnki do piekarnika na 45-55 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy