Jeśli nie masz zbyt bogatego i zróżnicowanego doświadczenia w pieczeniu wszelkiego rodzaju mięs, zrób to w folii! Na pewno wszystko jest równomiernie upieczone, nie wysycha i nie pali się. Opowiadam przepis na przykładzie prostej bułki z indyka!
Składniki
- Indyk - 500 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- włoskie zioła - 1 art.
- rozmaryn - 2 gałązki
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój indyka w cienkie warstwy, ubij i ułóż je wszystkie razem.
Posyp przyprawami i ziołami, zwinąć ciasną bułkę i ponownie natrzeć przyprawami i ziołami.
Skrop bułkę olejem, połóż gałązki rozmarynu po bokach i zawiń w folię.
Piecz roladę z indyka w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy