Ten niezbyt klasyczny przepis na pieczone klopsiki na szaszłykach pomoże ci, jeśli planujesz przyjęcie domowe lub bufet. Są bardzo wygodne do zanurzania w sosie i jedzenia, ale jednocześnie pozostają kompletnym i satysfakcjonującym daniem mięsnym.
Składniki
- mięso mielone - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- ryż - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cebulę lub posiekaj w blenderze i dodaj do mielonego mięsa.
Ugotuj ryż do połowy w słonej wodzie i wyślij tam.
Wyślij tam jajko i przyprawy, dokładnie wymieszaj i uformuj małe klopsiki.
Ułóż je na wyłożonej folią lub pergaminem blasze do pieczenia w odległości od siebie.
Piec około 40 minut w 180 stopniach, aż będzie ładnie rumiany.
Podawaj je na szaszłykach lub wykałaczkach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy