
Jeśli kochasz bakłażany, prawdopodobnie masz więcej niż jeden przepis na ich przygotowanie. Proponuję dodać trochę więcej różnorodności i upiec je w garnku z ziołami, ziołami i aromatyczną papryką. Bardzo wygodne i łatwe!
Składniki
- bakłażany - 2-3 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- kolendra - 0.5 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- rosół z kurczaka - 300 ml
- papryka - 2 łyżeczka
- chmiel-suneli - 2 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w plasterki, a paprykę w paski i ułóż w doniczkach.
Dodaj cebulę, czosnek i posiekaną kolendrę. Oddziel wszystkie przyprawy i wyślij je tam.
Przykryj warzywa bulionem lub wodą i piecz przez około 70-80 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy