W przypadku tego azjatyckiego przepisu radzę eksperymentować z różnymi rodzajami azjatyckich grzybów. Wybierz marynowane lub smaż świeże-jak chcesz. Powiem ci, co jeszcze możesz dodać oprócz makaronu.
Składniki
- Grzyby - 200 g
- makaron - 100 g
- Shiitake - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- sos sojowy - 2 art.
- kiełkująca mung - 2 garści
- przyprawy i przyprawy (Azjatycki) – 1 łyżeczka
- imbir - 2 cm
- czosnek - 2 ząbki
- olej sezamowy - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój shiitake w cienkie paski i smaż do miękkości.
Gotuj na parze lub gotuj makaron zgodnie z instrukcją.
Dodaj kiełki, marynowane grzyby i pokrojoną w pióra cebulę.
Dodaj posiekany czosnek, starty imbir i przyprawy do smaku.
Dopraw sałatkę sosem sojowym i olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy