Nie wiesz, jak uzupełnić danie główne? Zrób lekką sałatkę z kapusty pekińskiej, awokado i pomidorów. Jest idealny do mięsa, ryb, makaronów i będzie hojnym źródłem witamin o każdej porze roku. Złap prosty przepis!
Składniki
- kapusta pekińska - 300 g
- awokado (duży) – 1 rzecz
- pomidory - 200 g
- papryka (średni) – 1 rzecz
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 30 ml
- mielona kolendra - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kapustę pekińską, osusz i posiekaj grubą słomą.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Pokrój pomidory i obraną paprykę.
W szerokiej salaterce wymieszaj kapustę z solą.
Dodaj awokado, pomidory, paprykę, oliwę z oliwek i mieloną kolendrę. Delikatnie wymieszaj szczypcami do sałatek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy