pierwsze dania 22.01.2022

ucho z kaszą jaglaną

35 min
6 porcji
Ucho z kaszą jaglaną
kostrez, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś ucha z kaszą jaglaną? Okazuje się bogaty, pachnący i gęsty. Możesz gotować z dowolną rybą, ale wolę sandacza. Użyjemy go w przepisie. Pamiętaj, aby umyć proso, w przeciwnym razie pojawi się gorycz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z sandacza opłucz i pokrój na małe kawałki.

Obierz ziemniaki i marchewkę, pokrój.

Obierz cebulę i wykonaj głębokie nacięcia w kształcie krzyża.

Ułóż ryby, cebulę i ziemniaki na patelni. Wlej zimną wodę i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.

Złów cebulę łyżką cedzakową i wyrzuć.

Dodaj umyte proso, ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.

Zdjąć z ognia, posolić, wlać do talerzy i posypać posiekanym koperkiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy