Czy kiedykolwiek próbowałeś ucha z kaszą jaglaną? Okazuje się bogaty, pachnący i gęsty. Możesz gotować z dowolną rybą, ale wolę sandacza. Użyjemy go w przepisie. Pamiętaj, aby umyć proso, w przeciwnym razie pojawi się gorycz.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filety z sandacza opłucz i pokrój na małe kawałki.
Obierz ziemniaki i marchewkę, pokrój.
Obierz cebulę i wykonaj głębokie nacięcia w kształcie krzyża.
Ułóż ryby, cebulę i ziemniaki na patelni. Wlej zimną wodę i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.
Złów cebulę łyżką cedzakową i wyrzuć.
Dodaj umyte proso, ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.
Zdjąć z ognia, posolić, wlać do talerzy i posypać posiekanym koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy