
Zapiekanki z twarogu przygotowywane są z kaszy manny, mąki lub skrobi. Ale możesz iść dalej i użyć swojego ulubionego zboża. Na przykład ryż! Nawiasem mówiąc, aby zapiekanka się nie przypaliła, posmaruj miskę multicookera olejem i posyp bułką tartą.
Składniki
- twaróg - 450 g
- ryż (gotowane) – 200 g
- cukier - 2 art.
- śmietana - 2 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg przez sito i wymieszaj ze śmietaną.
Oddziel żółtka od białek i ubij żółtka cukrem. Dodaj do twarogu.
Dodaj tam ugotowany ryż i wymieszaj.
Ubij białka solą na szczyty i delikatnie wprowadź do twarogu.
Włóż masę do miski multicookera i gotuj przez godzinę w trybie "Pieczenia".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy