Ten przepis z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom dietetycznych potraw! Same klopsiki z kurczaka są trochę mdłe, więc są tu dwa sekrety: przyprawy i sos. Bardzo lubię podawać je z sosem słodko-kwaśnym, słodkim chili lub teriyaki. Spróbuj i eksperymentuj!
Składniki
- mielony kurczak - 600 g
- ryż (gotowane) – 150 g
- woda - 250 ml
- por - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel pory i usmaż na odrobinie oliwy z oliwek.
Wyślij do mielonej cebuli, gotowanego ryżu, jajka i przypraw do smaku. Dokładnie zagnieść i uformować małe klopsiki z orzech.
Lekko podsmaż je na pozostałym oleju, aż się zarumienią. Wlej wodę i gotuj pod przykryciem, aż będzie miękka, około 30 minut.
Podawaj klopsiki z ulubionym sosem do przystawki lub jako przystawkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy