dania główne 28.01.2022

miękkie kotlety wołowe w piekarniku

55 min
5 porcji
Miękkie kotlety wołowe w piekarniku
Jacek Chabraszewski, stock.adobe.com
0

Chcesz nauczyć się gotować miękkie kotlety? Wystarczy przestrzegać kilku zasad: przed uderzeniem owinąć mięso folią, marynować przez co najmniej 30 minut i wybrać miękkie części do gotowania. Zapewniamy, że wynik mile cię zaskoczy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę na grube talerze.

Dobrze pokonaj każdy kawałek po obu stronach.

Kotlety ułożyć na talerzu, posypać solą, przyprawami i pozostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.

Posyp bułkę tartą na szerokim talerzu.

Lekko ubij jajka ze śmietaną, solą i przyprawami.

Zanurz kotlety w cieście, a następnie zwiń bułkę tartą.

Smaż kotlety na szybkim ogniu przez 1,5 minuty z każdej strony.

Ułóż kotlety na wysmarowanej blasze do pieczenia i piecz przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy