kapusta kiszona z jabłkami na zimę

1 godz. 10 min.
8 porcji
Kapusta kiszona z jabłkami na zimę
san_ta, stock.adobe.com
0

Jestem gotów śmiało powiedzieć, że najsmaczniejsza kiszona kapusta jest uzyskiwana z jabłkami. Zwłaszcza z kwaśnymi i słodko-kwaśnymi zielonymi odmianami. Chcę podzielić się moim ulubionym przepisem, który dostałem od mojego przyjaciela i który od razu pokochali moi domowi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, pokrój marchewki w paski i zetrzyj wszystko solą.

Pokrój jabłka w plasterki.

Włóż kapustę i jabłka warstwami do pojemnika na zakwas. Posyp warstwy przyprawami.

Pozostaw obrabiany przedmiot pod uciskiem na 3 dni w temperaturze pokojowej.

Codziennie przebijaj kapustę na dno drewnianym patyczkiem.

Umieść go w czystych, suchych słoikach i umieść w chłodnym miejscu do przechowywania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy