dania główne 19.07.2023

Lula-kebab wieprzowo-wołowy

35 min
4 porcje
Lula
bbivirys, stock.adobe.com
0

Często gotuję lulia-Kebab i przez wiele lat próbowałem wielu ciekawych przepisów. Wśród klasycznych opcji najbardziej podobał mi się lulia-Kebab wieprzowo-wołowy. Można go gotować w piekarniku, na grillu i na grillu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż wieprzowinę, wołowinę i obraną cebulę przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj powstałą masę z przyprawami, solą i czosnkiem przepuszczonym przez prasę.

Pokonaj mięso mielone, zawiń w podwójną warstwę gazy i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Rękami zanurzonymi w wodzie uformuj kiełbaski na szaszłykach.

Smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy