Często gotuję lulia-Kebab i przez wiele lat próbowałem wielu ciekawych przepisów. Wśród klasycznych opcji najbardziej podobał mi się lulia-Kebab wieprzowo-wołowy. Można go gotować w piekarniku, na grillu i na grillu.
Składniki
- wieprzowina - 500 g
- wołowina - 500 g
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 1 ząbek
- papryka - 0,5 łyżeczka
- chmiel-suneli - 0,5 łyżeczka
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż wieprzowinę, wołowinę i obraną cebulę przez maszynę do mięsa.
Wymieszaj powstałą masę z przyprawami, solą i czosnkiem przepuszczonym przez prasę.
Pokonaj mięso mielone, zawiń w podwójną warstwę gazy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Rękami zanurzonymi w wodzie uformuj kiełbaski na szaszłykach.
Smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy