Pełny grill jest świetny, ale nie zawsze istnieje możliwość wyjścia na łono natury. I zdarza się, że pogoda i pora roku nie mają. W takim przypadku na ratunek przychodzi patelnia grillowa. Oczywiście żeberka wieprzowe nie będą miały tego smaku mgły, ale poza tym nie będzie gorzej!
Składniki
- żeberka wieprzowe - 800 g
- ciemne piwo - 100 ml
- sos sojowy - 2 art.
- ziarnista musztarda - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz piwo, sos sojowy, musztardę i przyprawy.
Marynuj żeberka przez godzinę i lekko osusz serwetkami.
Usmaż je na patelni grillowej na złoty kolor z obu stron. Około 20-25 minut, ciągle obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy