Czy kiedykolwiek próbowałeś gotować serniki w powolnej kuchence? Jeśli nie, to na próżno! Okazują się nie gorsze niż na patelni lub w piekarniku. Ten przepis pomaga mi poza miastem, gdy nie ma pod ręką normalnej kuchenki.
Składniki
- twaróg - 300 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- cukier - 2 art.
- mąka - 4 art.
- wanilina - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie zetrzyj twaróg z cukrem i jajkiem. Dodaj wanilinę.
Dodaj przesianą mąkę i wymieszaj masę twarogową widelcem.
Uformuj małe serniki i zwiń w mąkę.
Włącz powolną kuchenkę w trybie pieczenia. Gdy się rozgrzeje, wlej trochę oleju i włóż serniki.
Gotuj je pod przykryciem przez 8-10 minut. Następnie odwróć i gotuj tyle samo po drugiej stronie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy