przekąski 22.01.2022

świeże warzywa z grzybami na szaszłykach

15 min
8 porcji
Świeże warzywa z grzybami na szaszłykach
0

Zwykłe kawałki warzyw można podawać świeże i oryginalne. A także-uzupełnij go tymi składnikami, które niezasłużenie ignorujemy. A w pięknym i wygodnym projekcie szaszłyki zawsze ci pomogą – nieocenione narzędzie w kuchni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i umyj pieczarki, gotuj je przez 5 minut we wrzącej wodzie z pieprzem i liściem laurowym.

Świeże warzywa z grzybami na szaszłykach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój rzodkiewki na pół i pokrój cukinię w plasterki. Losowo posiekaj paprykę.

Świeże warzywa z grzybami na szaszłykach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Na każdy szpikulec w losowej kolejności nawlecz połowę rzodkiewki, 1-2 krążki cukinii, 1 wiśnia, 1 pieczarka, 1-2 kawałki pieprzu.

Świeże warzywa z grzybami na szaszłykach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Mam 8 szaszłyków. Skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek i udekoruj wszystko gałązkami pietruszki.

Świeże warzywa z grzybami na szaszłykach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy