Zwykłe kawałki warzyw można podawać świeże i oryginalne. A także-uzupełnij go tymi składnikami, które niezasłużenie ignorujemy. A w pięknym i wygodnym projekcie szaszłyki zawsze ci pomogą – nieocenione narzędzie w kuchni.
Składniki
- cukinia - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 8 sztuk
- pieczarki - 8 sztuk
- rzodkiewka - 4 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- pietruszka - 3 gałązki
- czarny pieprz - 4 groszek
- liść laurowy - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść i umyj pieczarki, gotuj je przez 5 minut we wrzącej wodzie z pieprzem i liściem laurowym.
Pokrój rzodkiewki na pół i pokrój cukinię w plasterki. Losowo posiekaj paprykę.
Na każdy szpikulec w losowej kolejności nawlecz połowę rzodkiewki, 1-2 krążki cukinii, 1 wiśnia, 1 pieczarka, 1-2 kawałki pieprzu.
Mam 8 szaszłyków. Skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek i udekoruj wszystko gałązkami pietruszki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy