Olivier w tartaletkach to ciekawa opcja podania popularnej klasycznej sałatki. Formy można kupić w sklepie lub upiec samodzielnie. Aby przygotować sałatkę, możesz wybrać swoją ulubioną odmianę.
Składniki
- zielony groszek - 100 g
- gotowana kiełbasa - 200 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- majonez - 2 art.
- tartaletki - 10-12 sztuk
- Sol - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka na twardo. Ugotuj ziemniaki i marchewki w skórce. Ostudź i Wyczyść wszystko. Jajka i kiełbasę pokroić w kostkę, włożyć do głębokiej miski. Dodaj groszek z puszki.
Dodaj również pokrojone w kostkę ogórki, ziemniaki i marchewkę.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól i przyprawy do smaku.
Przenieś część sałatki do miski i dopraw majonezem.
Za pomocą łyżeczki napełnij tartaletki sałatką. Nie musisz używać całej objętości sałatki do nadzienia. Resztki sałatki można podawać w salaterce jak zwykle.
Nadziewane tartaletki przełóż na spodek, udekoruj świeżymi ziołami i podawaj.