Ten pomysł przyszedł mi do głowy przez przypadek i okazał się bardzo dobry. Później dowiedziałem się, że chipsy z paluszków krabowych są przygotowywane na niektórych dietach. A dlaczego nie: smaczne, pikantne i bardzo mało kalorii. Nie trzeba też suszyć przez wiele godzin, w przeciwieństwie do chipsów warzywnych.
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- sól - 0.5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- papryka - 0.5 łyżeczka
- mielony imbir - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwiń rozmrożone paluszki krabowe w solidne płótno i pokrój.
Rozłóż je na pergaminie lub silikonowej macie do pieczenia, posyp równomiernie przyprawami.
Wyślij patyczki do piekarnika w temperaturze 180 stopni. Wysuszyć z jednej strony, a następnie odwrócić.
W sumie zajmie to około 20 minut.
Przepis Wideo
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy