Niewiele rzeczy może być tak zdrowych, smacznych i jednocześnie lekkich jak klasyczne guacamole. Miękkie, tłuste, ale pyszne awokado w połączeniu z innymi składnikami będzie najlepszą przekąską na stole. Guacamole najlepiej podawać z chipsami nachos.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, kolendrę i papryczki jalapeno.
Sól i nożem z dużym ostrzem zmiel te składniki, aby uzyskać jak najdrobniejszą teksturę.
Drobno posiekaj pomidory osobno i odcedź powstały sok.
Włóż cały miąższ awokado do miski i zmiażdż widelcem.
Ugniataj widelcem, aby pozostały małe kawałki awokado, nie powinno być puree. Dodaj sok z limonki i delikatnie wymieszaj.
Dodaj cebulę, kolendrę, jalapeno i pomidory do miski.
Dokładnie wymieszaj i możesz podać gotowe guacamole do stołu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy