Nawet zwykłe kanapki z salami można pokonać ciekawiej i jaśniej. Najpierw dodaj ogórki, zioła i twarożek zamiast masła. Po drugie, eksperymentuj z układaniem składników i ogólnie serwowaniem!
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- ser twarogowy - 50 g
- salami - 50 g
- ogórki - 50 g
- sałata lodowa (lub inne liściaste warzywa) – 2 liścia
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- włoskie zioła - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko wysusz chleb na patelni, posmaruj twarogiem, solą, pieprzem i posyp włoskimi ziołami.
Pokrój salami w cienkie plasterki, a ogórki w plastry o tej samej grubości.
Ułóż liść sałaty na serze i ładnie ułóż ogórki z salami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy