dżem z dyni, pomarańczy i rokitnika

4 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z dyni, pomarańczy i rokitnika
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Jednym z moich ulubionych sposobów robienia fantazyjnych dżemów jest mieszanie składników według koloru. Metoda nigdy nie zawodzi! I wyraźnym tego dowodem jest taki piękny dżem z dyni, pomarańczy i rokitnika.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj obraną dynię, opłucz rokitnik i obierz pomarańczę ze wszystkich folii.

Przykryj wszystko cukrem i pozostaw na godzinę.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut, mieszając.

Pozwól masie ostygnąć i powtórz poprzedni krok jeszcze dwa razy.

Przed ostatnim trzecim ogrzewaniem przetrzyj dżem przez sito.

Zwiń go w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy