półfabrykaty na zimę
06.05.2023
Adjika pomidorowa z czosnkiem, papryką i chrzanem na zimę
2 godz. 30 min.
4 porcje
Wszyscy fani najbardziej pikantnej i pikantnej Adjiki z pewnością pokochają ten przepis. W nim wszystko jest najlepsze od razu, a chrzan, papryka i czosnek doskonale uzupełniają klasyczną wersję pomidorów. Następnie powiem ci szczegółowo, jak lepiej to ugotować.
Składniki
- pomidory - 1 kg
- papryka - 500 g
- ostra czerwona papryka - 120 g
- korzeń chrzanu - 110 g
- czosnek - 100 g
- cukier - 1 art.
- sól - 1.5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie składniki losowo i przepuść przez maszynę do mięsa.
Dodaj sól i cukier i pozostaw obrabiany przedmiot na 2 godziny.
Umieść Adjikę w wysterylizowanych słoikach i przechowuj w chłodnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy