Zawsze polecam gotowanie owsianki jęczmiennej z dynią w powolnej kuchence. Daje to samo równomierne ogrzewanie jak piekarnik, ale jednocześnie okazuje się jeszcze łatwiejsze i szybsze. Wspaniały przepis dla całej rodziny na każdy dzień!
Składniki
- kasza jęczmienna - 1.5 szklanki
- Dynia - 300 g
- Chili - 1 rzecz
- kolendra - 0.5 pęczek
- imbir - 2 zobacz
- czosnek - 2 ząbki
- kurkuma - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- pestki dyni - 2 art.
- woda - 2.5 szklanki
- mleko kokosowe - 1.5 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj dynię, opłucz kaszę i włóż do miski wolnowaru.
Napełnij wodą i mlekiem kokosowym i włącz tryb "owsianka" przez 45-50 minut.
5 minut przed końcem dodaj posiekane chili, kolendrę, czosnek, przyprawy i nasiona i wymieszaj.
W razie potrzeby dodaj trochę oleju.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy