sosy 06.06.2023

SOS Demi Glace

10 godz. 0 min.
6 porcji
SOS demi glace
New Africa, stock.adobe.com
0

Przygotuj się na cały dzień procesu gotowania. Chodzi o to, że sos demi glace to skoncentrowany bulion. Gotuje się przez co najmniej 8 godzin z wcześniej upieczonych kości cukrowych. Pozostałe szczegóły znajdują się w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posmaruj Kości olejem, połóż na wyłożonej blasze do pieczenia i piecz przez 1,5-2 godziny w 200 stopniach.

Przenieś kości do dużego garnka. Dodaj przyprawy, koncentrat pomidorowy, obraną marchewkę i cebulę.

Wlej wodę i gotuj przez 8 godzin na małym ogniu.

Odcedź powstały płyn przez podwójną warstwę gazy.

Umieść patelnię na małym ogniu i gotuj przez kolejne 1,5 godziny.

Ponownie odcedź bulion, wlej do przygotowanego pojemnika i wstaw do lodówki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy