Do tego dania potrzebujesz wysokiej jakości sosu chili. Koszty będą uzasadnione wspaniałym wynikiem. Uwielbiam mieszać sos z keczupem i skrobią. Uzyskuje się więc pożądaną konsystencję i umiarkowanie pikantny smak skrzydeł.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 800 g
- sos chili - 4 art.
- ketchup - 4 art.
- skrobia kukurydziana - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- mielona kolendra - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka, osusz i pokrój na stawy.
W osobnym pojemniku połącz keczup, sos chili i skrobię.
Wymieszaj skrzydełka z solą, przyprawami i przygotowaną marynatą. Przykryj folią spożywczą i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1,5-2 godziny.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż skrzydełka i piecz przez 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Okresowo skrzydła można obracać.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy