dania główne 22.01.2022

gulasz ze śmietaną w doniczkach

1 godz. 40 min.
4 porcje
Gulasz ze śmietaną w garnkach
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Gulasz ze śmietaną to kolejna świetna opcja i dobra alternatywa dla sosu pomidorowego. Mówię Ci, jak sprawić, by warzywa i mięso były delikatne, a śmietana się nie rozwarstwiała. Podczas serwowania możesz dodać jeszcze kilka łyżek bezpośrednio z lodówki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso i podsmaż je na złoty kolor.

Pokrój wszystkie warzywa na kawałki średniej wielkości, dopraw i ułóż w doniczkach. Dodaj mięso.

Wymieszaj bulion ze śmietaną i polej gulasz.

Piecz przez 90 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy