przekąski 08.02.2022

kawior z bakłażana

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana
Yulia Furman, stock.adobe.com
0

Kawior z bakłażana rozprzestrzenił się tak szybko po całym świecie, że trudno jest ustalić jego pochodzenie. Jest popularna w kuchni żydowskiej, rosyjskiej i bliskowschodniej. Jest przygotowywany w różnych częściach Europy,a liczba przepisów jest niesamowita.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nakłuj bakłażana widelcem i piecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 200-220 stopni.

Grubo posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Zalej pomidory wrzącą wodą, usuń skórkę i grubo posiekaj.

Przełóż wszystkie warzywa przez maszynę do mięsa 1-2 razy według uznania.

Dodaj zmiażdżony czosnek, przyprawy do smaku i olej i wymieszaj kawior z bakłażana.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy