
Do tej przekąski zwykle biorę lekko soloną czerwoną rybę-łososia, łososia lub różowego łososia. W zależności od preferencji smakowych można go zastąpić wędzonym. Takie kanapki są z pewnością ciekawsze i zdrowsze niż zwykłe kanapki z kiełbasą.
Składniki
- biały chleb - 4 plasterki
- ser twarogowy (ze zjeżdżalnią) – 2 art.
- awokado - 1 szt.
- czerwona ryba (lekko solone lub wędzone) – 4 plasterki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- rukola - do dekoracji
- Sezam (czarny) – do dekoracji
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado obrać z pestek i skórki, pokroić w cienkie plasterki.
Opłucz rukolę, osusz ręcznikiem papierowym, posiekaj.
Posmaruj kromki chleba twarogiem, ułóż na wierzchu kawałki czerwonej ryby i plasterki awokado. Dopraw do smaku mielonym pieprzem.
Podawaj kanapki na stole, posypując czarnym sezamem i dekorując rukolą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy