przekąski 20.11.2022

kanapki z awokado, czerwoną rybą i twarogiem

15 min
2 porcje
Kanapki z awokado, czerwoną rybą i twarogiem
Jacek Chabraszewski, stock.adobe.com
0

Do tej przekąski zwykle biorę lekko soloną czerwoną rybę-łososia, łososia lub różowego łososia. W zależności od preferencji smakowych można go zastąpić wędzonym. Takie kanapki są z pewnością ciekawsze i zdrowsze niż zwykłe kanapki z kiełbasą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado obrać z pestek i skórki, pokroić w cienkie plasterki.

Opłucz rukolę, osusz ręcznikiem papierowym, posiekaj.

Posmaruj kromki chleba twarogiem, ułóż na wierzchu kawałki czerwonej ryby i plasterki awokado. Dopraw do smaku mielonym pieprzem.

Podawaj kanapki na stole, posypując czarnym sezamem i dekorując rukolą.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy