przekąski 05.07.2023

Bułki Philadelphia

20 min
4 porcje
Bułki Philadelphia
Olga Tkacheva, stock.adobe.com
0

Pomimo Japońskich korzeni, ojczyzną tego dania jest Ameryka. Historia bułek Philadelphia rozpoczęła się w latach 80., kiedy to po raz pierwszy przygotował je nowojorski kucharz. Przekąska szybko stała się popularna na całym świecie i dziś prawie wszyscy o niej wiedzą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z łososia na cienkie prostokątne talerze.

Połóż warstwę ryżu na bambusowej macie, połóż arkusz nori na wierzchu.

Rozłóż ser śmietankowy na szerokiej krawędzi paskiem.

Zwinąć ciasną rolkę, delikatnie dociskając matę na całej powierzchni.

Połóż pokrojone kawałki ryby na bambusowej macie.

Umieść gotową rolkę na wierzchu i użyj maty, aby zwinąć łososia.

Pokrój na małe kawałki, połóż na talerzu lub desce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy