Planujesz świąteczne menu? Nie zapomnij o przekąskach! Oprócz oliwek, marynat i kawałków mięsa możesz gotować tartaletki z ananasem i kurczakiem. Podawaj je na szerokiej tacy lub dużej desce, dekorując liśćmi sałaty i ziołami.
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 200 g
- ananas - 100 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- ogórki - 1 rzecz
- majonez - 3 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
- tartaletki - 20 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki, filety z kurczaka, ananasy i obrane jajka.
Wymieszaj, dodaj sól, mielony pieprz i majonez. Jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj.
Włóż sałatkę do tartaletek i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy