przekąski 15.04.2022

marynowane bakłażany w oleju

1 godz. 30 min.
4 porcje
Marynowane bakłażany w oleju
lena_zajchikova, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu smażę bakłażana na patelni grillowej, ale zrobi to również zwykła nieprzywierająca. Najważniejsze jest to, że w procesie stosuje się mniej oleju, ponieważ i tak trafi do marynaty. Przekąska dobrze trzyma się w lodówce.

Składniki

  • bakłażany - 1 kg
  • sól - 2 art.
  • Olej roślinny - L
  • czosnek - 1 Głowa
  • Chili - 4 kawałki
  • Zieleń - 1 pęczek
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w plasterki, sól i pozostaw pod prasą na godzinę.

Odcedź sok, wyciśnij bakłażana i smaż do miękkości z obu stron.

Włóż z do słoika, naprzemiennie z mielonym czosnkiem, chili i ziołami. Posyp wszystko przyprawami.

Napełnij bakłażany olejem roślinnym i pozostaw do zaparzenia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy