Awokado świetnie komponuje się z jajkami w dowolnej formie. Ta kanapka jest gotowana. Aby było wygodniej jeść, jeśli zabierzesz go ze sobą, proponuję pokroić nadzienie i zrobić z niego coś w rodzaju pasty. Opowiadam!
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- awokado - 1 rzecz
- jaja kurze - 2 kawałki
- jogurt (lub majonez) – 2-3 art.
- sok z cytryny - 0.5 łyżeczka
- Zieleń - 4 gałązki
- czosnek - 1 ząbek
- sałata - 4 liścia
- przyprawy i przyprawy - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i pokrój w drobną kostkę. Podobnie pokrój awokado i skrop je sokiem z cytryny.
Posiekaj czosnek i zioła, wszystko wymieszaj, dopraw i dopraw jogurtem lub majonezem.
Na kromkach chleba połóż na liściu sałaty i ułóż nadzienie. W razie potrzeby przykryj więcej chleba.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy