
Jeśli chcesz ugotować babaganush o bardziej wyrazistej konsystencji i smaku, wypróbuj tę opcję z sezamem. Sezam należy przygotować z wyprzedzeniem. W przepisie powiem ci dokładnie, jak to zrobić.
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- Sezam - 80 g
- Zieleń - 4 gałązki
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sok z limonki - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Nakłuj bakłażana widelcem i piecz w piekarniku w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut. Zdejmij skórę.
Podsmaż sezam na suchej patelni, aż będzie lekko złoty. Około 2/3 zmielić w młynku do Kawy na pastę.
Wyślij wszystkie składniki z wyjątkiem pozostałego całego sezamu do blendera i zmiksuj do uzyskania gładkości.
Dodaj sezam i wymieszaj babaganush.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy