przekąski 15.04.2022

Babaganush z sezamem

35 min
4 porcje
Babaganush z sezamem
juliamikhaylova, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz ugotować babaganush o bardziej wyrazistej konsystencji i smaku, wypróbuj tę opcję z sezamem. Sezam należy przygotować z wyprzedzeniem. W przepisie powiem ci dokładnie, jak to zrobić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nakłuj bakłażana widelcem i piecz w piekarniku w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut. Zdejmij skórę.

Podsmaż sezam na suchej patelni, aż będzie lekko złoty. Około 2/3 zmielić w młynku do Kawy na pastę.

Wyślij wszystkie składniki z wyjątkiem pozostałego całego sezamu do blendera i zmiksuj do uzyskania gładkości.

Dodaj sezam i wymieszaj babaganush.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy