przekąski 10.02.2022

koreańska marchewka z asafetida, imbirem i gałką muszkatołową

15 min
4 porcje
Koreańska marchewka z asafetydą, imbirem i gałką muszkatołową
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Zaskocz rodzinę niezwykłą koreańską marchewką. W tym przepisie zwykły czosnek zastępuje asafetida i wcale nie ma ostrej papryki. Taka przekąska jest doskonale przechowywana w lodówce przez kilka dni i z czasem staje się coraz lepsza.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, cukier, zmieloną gałkę muszkatołową i dobrze wymieszaj.

Rozgrzej mocno Olej roślinny na patelni i wlej do marchewki.

Obierz imbir i zetrzyj.

Dodaj imbir, ocet i asafetydę do marchwi. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy