Pasztety z tuńczyka są świetne, ale mam tylko kilka ulubionych przepisów. Na przykład ta pikantna wersja z kaparami i posiekaną zieloną cebulą. Nie potrzebuje nawet skomplikowanego podania-po prostu rozłóż na chlebie.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- kapary - 2 łyżeczka
- Chrzanów (gotowy) – 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- szczypiorek - 5 piór
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odcedź płyn z tuńczyka i rozgnieć go widelcem.
Wyślij kapary i chrzan do blendera i zmiksuj, aż będą gładkie.
Wymieszaj tę masę z tuńczykiem, dodaj sok z cytryny i przyprawy do smaku.
Drobno posiekaj zieloną cebulę i wymieszaj ją również z pasztetem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy