
Niesamowicie bogaty, pachnący i pyszny galaretka pochodzi z domowego koguta. Ale gotuje się trochę inaczej, a nie ze zwykłego kawałka mięsa na kości. W dalszej części przepisu opowiem szczegółowo o wszystkich zawiłościach gotowania ptaka.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój koguta na kawałki, zalej zimną wodą i zagotuj.
Gotuj przez 3 godziny na małym ogniu, usuwając pianę.
Dodaj cebulę, marchewkę, czosnek i przyprawy.
Gotuj przez kolejne pół godziny.
Wyjmij koguta i rozłóż mięso na kawałki.
Odcedź bulion. W razie potrzeby dodaj łyżkę żelatyny.
Ułóż kawałki mięsa, marchewki i inne ozdoby do smaku w formie.
Wlać bulion i włożyć galaretkę do lodówki, gdy ostygnie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy