Zastanawiasz się nad przekąskami? Nie komplikuj tego - wystarczy ugotować ulubioną sałatkę krabową i podać ją w tartaletach! Porcjowana wersja dania jest bardzo wygodna w podawaniu, wygląda oryginalnie na stole i oczywiście jest nienaganna w smaku.
Składniki
- paluszki krabowe - 100 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- kukurydza (puszka) – 100 g
- majonez - 50 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- tartaletki - 16 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe i obrane jajka.
Kukurydzę w puszkach wrzuć do durszlaka i spłucz.
Wymieszaj półfabrykaty w misce, dodaj zmielony pieprz, sól i majonez. Delikatnie wymieszaj jeszcze raz.
Napełnij tartaletki sałatką, ułóż na talerzu, udekoruj i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy