Pomimo braku mięsa nadal nie jest chudym daniem. Julienne warzywna jest przygotowywana ze śmietaną i serem. W rzeczywistości jedyną różnicą jest to, że zamiast filetów z kurczaka i pieczarek używa się cukinii, pomidorów, marchwi i papryki.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Warzywa przygotuj i pokrój na kawałki mniej więcej tej samej wielkości.
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.
Dodaj marchewkę, paprykę i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.
Dodaj cukinię, pomidory, posiekany czosnek i smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut.
Posyp mąką, mielonym pieprzem i solą, dobrze wymieszaj.
Wlej ciepłą śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Rozłóż obrabiany przedmiot w nasmarowanych garnkach i posyp serem.
Piecz przez 10 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.