przekąski 27.06.2023

warzywny julienne

30 min
4 porcje
Warzywna julienne
Nastia K, stock.adobe.com
0

Pomimo braku mięsa nadal nie jest chudym daniem. Julienne warzywna jest przygotowywana ze śmietaną i serem. W rzeczywistości jedyną różnicą jest to, że zamiast filetów z kurczaka i pieczarek używa się cukinii, pomidorów, marchwi i papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Warzywa przygotuj i pokrój na kawałki mniej więcej tej samej wielkości.

Zetrzyj ser na drobnej tarce.

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Dodaj marchewkę, paprykę i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.

Dodaj cukinię, pomidory, posiekany czosnek i smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Posyp mąką, mielonym pieprzem i solą, dobrze wymieszaj.

Wlej ciepłą śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.

Rozłóż obrabiany przedmiot w nasmarowanych garnkach i posyp serem.

Piecz przez 10 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy