przekąski 12.06.2023

popcorn z kaszy gryczanej

4 godz. 0 min.
4 porcje
Popcorn z kaszy gryczanej
0

Ze zwykłym popcornem kukurydzianym wszystko jest jasne. Ale co, jeśli powiem, że można go również przygotować z innych potraw? Nawet ze zwykłej gryki. A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak najlepiej to zrobić. Spróbuj przy okazji!

Składniki

  • gryka - 200 g
  • Olej roślinny - 400 ml
  • sól - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kaszę gryczaną i zalej wodą przez noc.

Wrzuć go do durszlaka i osusz.

Wysuszyć w piekarniku w jednej warstwie na pergaminie w temperaturze 70 stopni przez około 3-4 godziny.

Rozgrzej olej i smaż pop corn partiami po 7-10 sekund.

Sól do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy