
Uwielbiam gotować bułki pita z szeroką gamą nadzień. W grę wchodzi dosłownie wszystko, co będzie pod ręką. Na przykład jest bardzo smaczny z wątróbką dorsza. Spodoba się nawet tym, dla których wątroba w czystej postaci jest gruba.
Składniki
- Pita - 1 arkusz
- wątroba dorsza - 250 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- majonez - 3 art.
- ser - 70 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj.
Zetrzyj też ser. Drobno posiekaj warzywa i rozgnieć wątrobę dorsza widelcem.
Wymieszaj wszystko razem i dodaj majonez.
Umieść nadzienie na arkuszu pita, zwiń ciasną rolkę i zawiń w folię.
Pozostaw rolkę na godzinę w lodówce, a następnie pokrój.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy