
Możesz zawinąć wszystko w chleb pita. Staje się jeszcze wygodniejsze, jeśli pod ręką jest już jednorodne nadzienie, takie jak pasztet. Taka bułka jest podwójnie dobrze nasycona, a następnie łatwo ją ostrożnie pokroić na stół i nie rozpadnie się.
Składniki
- Pita - 1 arkusz
- ser śmietankowy - 100 g
- wątróbka drobiowa - 300 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- masło - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wątróbkę drobiową przez 20-30 minut, aż będzie miękka.
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i smaż do miękkości na mieszance masła.
Przerwij smażenie i wątrobę blenderem, dopraw pasztet do smaku.
Dodaj ser śmietankowy i wymieszaj.
Rozłóż pasztet na arkuszu pita, zwiń ciasną bułkę i pokrój na porcje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy