
Shawarma to popularne danie, które ma odległe historyczne korzenie i jest symbolem kuchni ulicznej w wielu krajach. Oczywiście z tego powodu ma wiele odmian-regionalnych i po prostu kreatywnych. Co powiesz na shawarmę w naleśniku?
Składniki
na naleśniki:
- mleko - 250 ml
- woda - 250 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 250 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
do nadzienia:
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- feta - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- kapusta pekińska - 4 liścia
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- ketchup - 4 art.
- majonez - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wodę z mlekiem, dodaj przesianą mąkę i przyprawy i ubij ciasto mikserem, aż będzie gładkie.
Smaż naleśniki na dużej patelni z obu stron, aż się zarumienią.
Pokrój kurczaka w paski i usmaż w przyprawach do smaku. Możesz dodać sos sojowy.
Pokrój wszystkie warzywa w paski.
Posmaruj 4 naleśniki keczupem i majonezem.
Rozłóż nadzienie i zawiń shawarmę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy