
Saira jest dobra nie tylko w sałatkach lub samodzielnie, ale także w szerokiej gamie przekąsek. Na przykład uwielbiam robić z niej kanapki. W tym gorące kanapki w piekarniku. Łatwe, proste i bardzo satysfakcjonujące. Usiądzie zarówno na przekąskę, jak i na pełny posiłek.
Składniki
- biały chleb - 150 g
- Saira - 1 Bank
- jaja kurze - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- ser - 100 g
- majonez - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj ser.
Posiekaj cebulę i rozgnieć cyrę widelcem.
Wymieszaj wszystko razem z majonezem.
Rozłóż masę na kromkach chleba i wyślij kanapki do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy